SAS i Danmark vil sparke 70

Flyselskapet SAS i Danmark skal si opp 70 ansatte.

Arbeidsliv

Medarbeiderne tilbød seg å jobbe mer uten lønn, men ledelsen sa nei.Forhandlingene om SAS' spareplaner står i stampe, og lederen for fagforeningen HK Luftfart, Nicolas E. Fischer, sier at rundt 70 ansatte i SAS Danmark vil miste jobben. Totalt vil 300 ansatte bli uten arbeid.Les også: SAS enig med norsk kabinIfølge Fisher var de ansatte beredt til å arbeide ytterligere minst fem dager i året uten lønn for å lette den økonomiske situasjonen for selskapet. Det var også rom for at de som ønsket det, ville kunne arbeide mer gratis enn dette. Samlet ville det halvere behovet for oppsigelser.Men mandag morgen var svaret fra SAS-ledelsen ifølge Fischer at tilbudet fra de ansatte ikke var godt nok.Ledelsen har tidligere krevd at de ansatte skulle gå 6 prosent ned i lønn eller si adjø til 6 prosent av kollegene. (©NTB)