Sjeføkonom om ferske jobb-tall

Sjeføkonom Frank Jullum i Fokus Bank mener ledigheten fortsatt kommer til å stige fremover.

Sjeføkonom Frank Jullum i Fokus Bank - Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Torsdag kom det ferske ledighetstall fra Nav. 2,7 prosent av arbeidsstyrken er nå arbeidsledig.Les: Svakere vekst i ledigheten- Det var som ventet, både mai- og juni-tallene viser at arbeidsmarkedet svekker seg mindre enn fryktet og sannsynligvis når vi ikke så høy ledighetsnivå som de verste prognosene skulle tilsi i vinter, sier sjeføkonom Frank Jullum i Fokus Bank til TDN Finans.Antall ledige stillinger ser ifølge økonomen ut til å holde seg rimelig bra og han mener det betyr at det fortsatt er god etterspørsel på arbeidskraft.- Gitt at det er den verste krisen for en hel generasjon, så er effekten på arbeidsmarkedene overraskende mild, sier Jullum.Ifølge nyhetsbyrået mener sjeføkonomen ledigheten fortsatt kommer å stige fremover, men at det er en "laggende" indikator.- Er vi heldige nå så kan det hende at ledigheten ikke blir noe høyere enn etter kronesjokket i 2002 da den toppet ut i 2004 og begynnelsen av 2005. Det har vært vårt anslag en tid da vi venter at virkemidlene som er satt i gang etter hvert skulle bedre økonomien og få effekt i arbeidsmarkedet, sier Jullum.