6.600 SAS-jobber kan ryke

Tusenvis av SAS-jobber kan forsvinne om flyselskapet selger bakkeselskapet SAS Ground Services. Blant disse er 1.200 i Norge og 250 medarbeidere på Sola.

Foto: SAS
Arbeidsliv

- Styret i SAS-Gruppen vil i høst avgjøre om konsernet skal selge det store passasjerhandling- og stasjonsselskapet SAS Ground Services, opplyser administrerende direktør Ola H. Strand i SAS Norge, til Stavanger Aftenblad.Strand sier det er en del interesse utenfra for å kjøpe bakkeselskapet som skal være Europas tredje største i bransjen. Totalt er det 6.600 medarbeidere i SAS Ground Services fordelt på 160 flyplasser i 43 land.Direktøren vil ikke si noe om hvor mange som har meldt seg etter at SAS-ledelsen i februar i år sa seg villig til å selge datterselskaper som ikke er direkte nødvendig for flyoperasjonene. Etter det Stavanger Aftenblad kjenner til skal minst sju anbydere ha sagt seg interessert i å overta virksomheten.Hvordan og når et eventuelt salg skal skje er ikke avgjort. Først må konsernstyret i SAS ta stilling til budene som foreligger.Direktør Strand sier det kan bli aktuelt å selge all virksomhet på de skandinaviske og utenlandske linjestasjonene, men beholde virksomheten på de tre hovedflyplassene i Oslo, Stockholm og København.Fra 1. oktober nedlegges SAS Norge som selvstendig aksjeselskap i SAS-Gruppen. Den norske, svenske, danske og interkontinentale virksomheten føres tilbake til den opprinnelige skandinaviske modellen fra før 2004. Hele konsernet skal da på nytt ledes fra hovedkontoret i Frösundavik utenfor Stockholm. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv