- Min lønn er ikke sjokkerende

USAs best betalte toppsjef Stephen A. Schwarzmans samlede kompensasjon i fjor var på 4,2 milliarder kroner.

Foto: CC

Stephen A. Schwarzman forvalter et kvart norsk oljefond og er kåret til USAs best betalte toppsjef, skriver Dagens Næringsliv.- Min lønn er ikke sjokkerende. De store tallene i mediene baserer seg på en misforståelse, sier han.Ifølge avisen viste den samlede kompensasjonen til Schwarzman i fjor 702 millioner dollar, tilsvarende 4,2 milliarder kroner.- Sannheten er at jeg har en grunnlønn på 350.000 dollar i året, sier han, og forklarer at nesten 700 millioner dollar stammer fra innløste opsjoner han ble tildelt da Blackstone, investeringsselskapet han startet med Peter G. Peterson i 1984, gikk på børs i 2007.- Sannheten er at jeg fikk tildelt noe jeg alltid har eid, sier Schwarzman.