80 millioner på fire år

Fire år som toppsjef i Tandberg, er fire gode år for Fredrik Halvorsen.

Fredrik Halvorsen - Foto: Finansavisen
Arbeidsliv

På sine snaut fire år som toppsjef for Tandberg har Fredrik Halvorsen innkassert rundt 80 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.Torsdag morgen gikk det frem at it-giganten Cisco vil kjøpe Tandberg. Selskapet byr 153,50 kroner aksjen kontant for Tandberg, noe som verdsetter Tandberg til 17,2 milliarder kroner.Les: Bud på Tandberg med heftig premieIfølge avisen satset Halvorsen vinteren 2006 egne penger og kjøpte 375.000 aksjer i Tandberg til 45,80 kroner. I mellomtiden har han solgt noen aksjer, men sitter fortsatt på 290.000 aksjer.Det er dette aksjekjøpet, samt at Halvorsen innfridde resultatmålene for en treårig bonus, som gjør at hans lønn, bonus og aksjegevinster er i størrelsesorden 80 millioner kroner på de snaut fire årene som videosjef, skriver DN.Kompensasjonen kan imidlertid bli enda høyere dersom det kommer en annen aktør på banen.

Nyheter
Næringsliv