Den rødgrønne regjeringen vil i år utbetale ventelønn til ansatte i statlige selskaper på 230 millioner kroner, skriver VG tirsdag.I fjor betalte myndighetene 283 millioner kroner, og for 2010 har regjeringen budsjettert med ventelønn på 210 millioner kroner.Høyre og Frp går i sine budsjettforslag inn for å stanse ordningen nå, og etter hvert avvikle den helt.- Vårt forslag går ut på at ingen nye skal innvilges ventelønn etter 1. januar 2010, sier Robert Eriksson (Frp), leder i Stortingets arbeids- og sosialkomité til avisen.Han kritiserer Nav for at ikke flere har fått ny jobb.- Det er nesten godt gjort å ikke ha klart å skaffe folk jobb i en periode hvor en lang rekke bransjer har manglet arbeidskraft. Nav har vært altfor tilbakelent i forhold til å få dem i jobb, sier Eriksson.I går skrev VG at et hundretall ansatte i Norges Bank har mottatt ventelønn og førtidspensjon siden 2001, da de mistet jobben. Prislappen har årlig vært på over 80 millioner kroner. (©NTB)