Arbeidsgiverne vil ha normert sykmelding

Alle de store arbeidsgiverorganisasjonene går inn for normert sykmelding.

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Organisasjonene vil legge fram dette kravet når de møter arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) torsdag. Bjurstrøm og partene i arbeidslivet møtes for å diskutere en videreføring av inkluderende arbeidsliv.En normert sykmelding betyr at det er diagnosen som avgjør hvor mange dager sykmeldingen skal vare.En slik ordning vil bidra til å få ned sykefraværet, mener arbeidsgiverorganisasjonene.- Vi merker oss at legene er veldig interessert i å vite hvordan de ligger an i forhold til sine kolleger når det gjelder hvor lang tid man sykmelder for, sier administrerende direktør Sigrun Vågeng i kommuneorganisasjonen KS til NRK.- Vi ønsker naturligvis at arbeidstakerne skal komme rask tilbake til jobb. For den enkelt som er sykmeldt er det også en god ordning fordi med mange diagnoser blir man faktisk friskere av å komme tilbake til jobben, sier hun. (©NTB)

Nyheter
Politikk