1,3 mill. til Petter Northug

Petter Northugs supersesong gir også uttelling i lommeboka. Så mange kroner ga femmila.

Petter Northug, her i aksjon under semifinalene på langrenn lagsprint under i OL Vancouver 2010. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Petter Northugs supersesong gir også uttelling i lommeboka. Han er godt over 1 million kroner i FIS-bonuser allerede.Trønderen fikk 81.000 kroner for seieren på femmila i Holmenkollen lørdag. Totalt har Northug dratt inn snaut 1,3 millioner kroner i premiepenger fra FIS denne vinteren.Lukas Bauer ligger på annenplass på pengetoppen. Tsjekkeren er vel én tusenlapp over millionen.I tillegg til premiepenger kommer bonuser fra ustyrsprodusenter, og her har Northug enda mer i vente.Verdenscupen avgjorde han i praksis med seieren på femmila. Det er 400 poeng å kjempe om i Falun, men tsjekkeren Bauer er allerede 383 poeng bak på 2.-plass.(©NTB)