Lønnsøkningen må ikke bli for stor

Høyere lønn for de dårligst betalte kvinnene er en hovedsak for Fellesforbundet. Men lønnsøkningen må ikke bli for stor.

Arve Bakke i Fellesforbundet. Foto: Lise Åserud / SCANPIX .

- Mange bedrifter tjener ikke tilstrekkelig med penger til å betale den lønna vi mener våre medlemmer fortjener. Dersom vi stiller for høye krav, vil de ansatte bli møtt med et umulig produktivitetspress. Flere hotellsenger må res, flere gulv vaskes og flere hotellrom ryddes per time - hvis ikke blir det outsourcing. Det er et dilemma for oss, sier Fellesforbundets leder Arve Bakke til NTB.Han er ikke ukjent med denne problemstillingen. I oppgjør etter oppgjør har arbeidsgiverorganisasjonene prioritert de lavtlønte, uten at målet om jevnere avlønning er nådd.- I Teko-overenskomsten var det i en periode statlig timestøtte for å sikre de ansatte en brukbar lønnsutvikling. Fortsatt er dette et lavlønnsområde, men hadde vi stilt strengere krav i tidligere oppgjør, ville hele denne industrien ha blitt utradert over natten, sier Bakke. Overenskomsten han sikter til omfatter blant annet arbeidstakere i den hardt prøvede norske tekstil- og konfeksjonsindustrien.Årets lønnsforhandlinger innledes førstkommende fredag når Arve Bakke og Fellesforbundet i tråd med den såkalte Frontfag-modellen overleverer sine krav til arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri. (©NTB)