Nervøse arbeidsgivere - men tegn til bedring

Arbeidsmarkedet er på ingen måte normalisert, men der er klare tegn til bedring.

Toppsjefen i Manpower USA, Jeffrey Joerres - Foto: World Economic Forum

En majoritet av arbeidsgivere er fortsatt forsiktige når det gjelder ansettelser, viser en undersøkelse som ble offentliggjort tirsdag, ifølge CNN Money. Undersøkelsen, som er bestilt av bemanningsselskapet Manpower, viser at hele 73 prosent av arbeidsgivere ikke venter endring i sine ansettelsesplaner mellom mars og juni i år.Grønne skudd Men det var også tegn til bedring i undersøkelsen. Kun 8 prosent av arbeidsgiverne sier de planlegger å gjøre kutt i staben, ned fra 12 prosent sist kvartal, og 14 prosent for et år siden.Om lag 16 prosent av arbeidsgiverne sier i undersøkelsen at de forventer lønnsøkninger, opp fra 12 prosent sist kvartal.- Det ser ut til å vende mot en mer positiv tendens i økonomien, men jeg tror ikke arbeidsgiverne er 100 prosent sikre på fremtiden, sier Melanie Holmes, en leder i Manpower i en kommentar.Gode tider i gruvedrift Fritids- og hotellsektoren, forretningsmessig tjenesteyting og gruvedrift var blant de sterkeste sektorene i undersøkelsen, som omfatter 13 forskjellige forretningssektorer.Kun offentlig sektor rapporterte negative utsikter. 11 prosent av statlige arbeidsgivere sier at de planlegger å kutte stillinger, mens 10 prosent sier de planlegger å ansette nye medarbeidere.Sterkt i India og Brasil 27 av 36 land i undersøkelsen venter å øke bemanningen. India, Brasil, Taiwan, Costa Rica, Peru og Australia hadde de mest positive tendensene i undersøkelsen.Italia, Spania og Irland rapporterte de svakeste utsiktene for nye ansettelser.Undersøkelsen gjennomføres kvartalsvis blant 18.000 arbeidsgivere i 200 storbyer verden rundt.