Stor interesse for sommerjobb

- Folk er mer aktive, sier Finn-direktør, Eirik Bache-Wiig. Her er det flest ledige jobber.

Vigelandsparken - Foto: Scanpix

"Sommerjobb" er for tiden det mest populære søkeordet på Finn jobb, med 27.293 søk i februar, går det frem av en melding.Til sammenligning ble det gjort 14.873 søk samme måned i fjor. I begynnelsen av uken var det registrert over 11.000 søk hittil i mars.- Folk er mer aktive. Det kan ha sammenheng med at stillingsmarkedet er litt bedre enn på samme tid i fjor. En større optimisme i markedet kan bidra til å trigge lysten hos de unge, slik at de begynner tidligere med å utforske mulighetene, sier direktør i Finn jobb, Eirik Bache-Wiig.- Og de som var sent ute i fjor, har kanskje lært av sine feil, legger han til.For øyeblikket ligger det rundt 1950 sommerjobber under Sommer/Sesong på Finn. Flest ledige jobber er det innen helse og sosial, reiseliv og offentlige tjenester og forvaltning.