Superforvalter gir seg

Skagen gjør endringer i porteføljeteamet.

Filip Weintraub - Foto: Finansavisen

Kristian Falnes avløser porteføljeforvalter Filip Weintraub etter ni år i førersetet for Skagen Global, går det frem av en melding.Weintraub ønsker nå å drive med investeringer i en annen setting. Han fortsetter som aksjonær i Skagen AS og står til disposisjon for selskapet i tiden som kommer.I de kommende månedene vil han jobbe sammen med Falnes for å få til en myk overlevering av hovedforvalteransvaret for Skagen Global.Torkell Eide og Chris Tommy Simonsen vil fortsette å jobbe med Skagen Global sammen med Falnes.- Vi er meget glade for at Kristian Falnes er klar til å påta seg ansvaret for Skagen Global. Det er ikke mange som er så heldige at en kan erstatte en topp forvalter med en annen, sier Harald Espedal, adm. direktør i Skagen Fondene.- Samtidig vil vi på vegne av Skagen og takke Filip Weintraub for en strålende jobb - og gleder oss over at han fortsatt vil være tilgjengelig for selskapet også i fremtiden, fortsetter han.Falnes fortsetter som investeringsdirektør og vil få administrativ støtte fra Harald Espedal.Medforvalter tar over SKAGEN VekstBeate Bredesen har 13 års investeringserfaring og får nå hovedansvaret for skagen Vekst.Hun har vært hos Skagen siden 2004 og har vært medforvalter av Skagen Vekst siden 2006 sammen med Falnes. Bredesen vil jobbe sammen med Ross Porter, som begynte i Skagen i 2000 og har lang erfaring innen selskapsplukking og aksjeanalyse.- Beate Bredesen og Ross Porter er et spennende team som vi venter oss mye av, sier Espedal.