Under én av ti uføre vil tilbake i jobb

Mindre enn en av ti som står helt utenfor arbeidslivet, ønsker seg tilbake i jobb.

Foto: Scanpix

Det viser en ny analyse fra Nav.Blant dem som er tidsbegrenset uføre og som ikke allerede er i inntektsgivende arbeid, er det kun 15 prosent som ønsker seg tilbake til arbeidslivet.Denne gruppen skal ifølge Nav ha «utsikter til å komme ut i arbeidslivet igjen». Og slår man tidsbegrenset og varig uføre sammen, ønsker under 10 prosent seg inn igjen i arbeidsmarkedet, viser analysen.Velferdsforsker Knut Røed sier til Aftenposten at tallene viser hvor vanskelig det blir å nå målet om bedre inkludering i arbeidslivet.- Tallene illustrerer at hovedstøtet må settes inn på å bremse tilstrømningen til uførhet. Når du har vært ute noen år, er det vanskeligere å motivere seg for å komme tilbake i jobb, sier Røed. (©NTB)