60.220 stillinger ble publisert på Finn.no i 2. kvartal, 16 prosent flere enn i samme periode i fjor. I 1. halvår er tallet 125.623 stillinger, opp 11 prosent.- Stillingsmarkedet ligger nå tett opp mot et 2007-nivå. Nå har vi hatt en lengre periode med større pågang fra annonsører, så det er grunn til å tro at jobbsøkere går en bedre høst i møte enn i fjor, sier adm. dir. i Finn Jobb Eirik Bache-Wiig.- Økningen har sammenheng med at det er bedre økonomiske utsikter nå enn i 2009, slik at flere bedrifter opptrapper rekrutteringen. Bedriftene låner også mer penger enn på lenge, noe som vitner om at det investeres mer i næringslivet, legger han til.
Her er veksten størstHer er det lettest å få jobb nå
Bransjen med størst vekst i 2. kvartal er reiseliv, med 64 prosent flere annonser. Olje, gass og offshore (47 prosent), IT, telekommunikasjon og internett (46 prosent) og industri/produksjon (44 prosent) kom nærmest.Store bransjer som salg og markedsføring (34 prosent) og utdanning, undervisning og forskning (14 prosent) kan også vise til vekst.For noen bransjer peker pilene ned. Det gjelder bank, finans og forsikring (9 prosent) og bygg og anlegg (3 prosent).Konserndirektør Thor Bendik Weider i Manpower snakker om en betydelig vekst i oppdragsmengden de siste månedene.- Vi opplever økt pågang fra oppdragsgivere innen de fleste områder, spesielt varehandel, økonomi og regnskap og logistikk og lager, men også bank og finans, pedagogikk og offentlig sektor. Det er også her det er lettest å få jobb nå. Videre ser vi tydelig økning i rekrutteringer til faste jobber, sier Weider.