Tid for å tenke på sommerjobb

Mange bransjer starter søk etter sommervikarer stadig tidligere.

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Noen var allerede ute i november-desember, de aller første så tidlig som etter sommeren i fjor. Men nå er tiden inne.- Framover mot påske er de fleste på banen. Vi merker stadig større pågang, både fra bedrifter som trenger folk og fra søkere, sier informasjonssjef Anne-Stine Talseth i jobbrekrutteringsfirmaet Adecco til NTB.Ifølge Talseth er det store rushet fra jobbsøkerne normalt rundt påsketider, men i år kommer høytiden sent, og pågangen kommer trolig i forkant.Men det er ingen grunn til å somle, hvis du ønsker å ha mye å velge i. Sist uke lå over 1.800 tilbud ute på finn.no under søkeordet sommerjobb.Kvalifiserte jobberSå langt har jobber innen finansbransjen vært veldig etterspurt, og da gjerne hos de store arbeidsgiverne. Det gir faglig tyngde og prestisje. I fjor var de store bankene populære.- All arbeidserfaring er viktig, men vi ser at veldig mange tenker på sommerjobbene som ledd i fremtidig karriere. De blir proffere og proffere. Det skyldes nok at de vet at arbeidserfaring er viktig og åpner mange dører, sier Talseth.Erfaringen viser at jobbsøkerne kommer stadig tidligere på banen, arbeidsgiverne litt senere.- Helsesektoren er tidlig ute. Der er det et stort behov for vikarer om sommeren, og det er derfor viktig å komme tidlig i gang med prosessen, sier hun.

Nyheter
Næringsliv