Kokker, mellomledere og sjåfører følger på de neste plassene på lista over de mest etterspurte yrkesgruppene, viser en undersøkelse utført av bemanningsfirmaet ManpowerGroup, gjengitt i Aftenposten.Ifølge Nav mangler norske bedrifter nå 60.000 ansatte, og noen yrkesvalg framstår i dag som sikrere enn andre.Rengjøringspersonell, regnskap- og økonomimedarbeidere, forsikringspersonell, IT-personell og ledere er også på lista over de ti mest etterspurte yrkesgruppene.Hver fjerde norske bedrift har problemer med å skaffe folk med riktig bakgrunn til jobber, mens hver tidene bedrift har alvorlige problemer med å skaffe den arbeidskraften de ønsker og trenger.Globalt er det teknikere, selgere, faglært arbeidskraft, ingeniører og produksjonsmedarbeidere som topper lista, viser undersøkelsen Manpower Group har gjennomført hos 40.000 arbeidsgivere i 39 land.Hver tredje arbeidsgiver globalt sliter nå med å skaffe nok kompetent arbeidskraft, og aller størst vansker har japanske bedrifter der åtte av ti sliter med å finne de rette personene for ledige jobber. (©NTB)