En av fem bedrifter med sommervikarer bryter loven

LO har avdekket lovbrudd på en av fem bedrifter under sommerens kontroller.

Foto: Scanpix

Østfold står for færrest brudd på arbeidsmiljøloven, mens Hordaland kommer dårligst ut.Det viser ferske tall fra LOs sommerpatrulje.På landbasis har patruljen fersket hver femte bedrift i brudd på arbeidsmiljøloven, en økning på nesten fire prosent fra i fjor. Lovbruddene som begås oftest, er manglende eller mangelfull arbeidskontrakt. 5.575 bedrifter over hele landet har fått besøk av LOs ungdomsgruppe i løpet av de fire siste ukene.Det er store forskjeller mellom fylkene. Dårligst ut kommer Hordaland. Der har sommerpatruljen funnet 54,78 prosent lovbrudd, eller 189 bedrifter av 345 besøkte. I Østfold ligger lovbruddsprosenten på knappe 6,94 prosent. Der har 41 bedrifter av 591 besøkte syndet mot arbeidsmiljøloven. (©NTB)