Studentstorm etter nettkollaps

Mange som hadde håpet å sikre seg ledige studieplasser på restetorget til Samordna opptak, rev seg i håret av fortvilelse onsdag formiddag, etter at nettsidene kollapset på grunn av stor pågang.

Studenter på Blindern - Foto: Scanpix

Mer enn 2.000 ledige studieplasser skulle legges ut klokka 9 onsdag formiddag, men pågangen var så stor at nettsidene gikk ned.På Samordna opptaks Facebook-side uttrykte mange sin store frustrasjon. Istedenfor å sikre seg en studieplass etter førstemann til mølla-prinsippet, ble det umulig å vite når studieplassene ville bli tilgjengelig.«Man kommer inn, klikker på linken og vips er man ute igjen!», skriver en frustrert person. En annen skriver «syntes det er sykt urettferdig at noen kommer inn men ikke alle».En annen minner om at dette heller ikke er første gang at nettsidene til Samordna opptak, som administrerer opptaket av nye studenter til norske høyskoler og universiteter, kollapser.«Dette burde dere uansett ha forutsett og rettet opp i på forhånd, ettersom det har gjentatt seg flere år på rad. Dette er faktisk noe som er ufattelig viktig for folk!!»Mange var dessuten fortvilet over mangel på informasjon. (©NTB)