Vinmonopolet bruker et konsulentselskap for å sjekke at de ansatte spør unge kunder om legitimasjon. Selskapets innleide kontrollører skal opptre som kunder, kjøpe en flaske alkohol og sjekke at personen i kassen ber om legitimasjon.Kontrollørene, som skal være under 25 år, fikk 150 kroner per kjøp, men pengene måtte også brukes til å kjøpe vinflasken under kontrollen, skriver Avisenes Nyhetsbyrå. Saken ble avslørt og omtalt i siste utgave av HK-Nytt.Kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet bekreftet i første omgang overfor fagbladet at kontrollørene får betalt 150 kroner for hvert kontrollkjøp, og at kontrollørene må bruke disse pengene til å kjøpe vin.- Kontrollørene kan beholde vinen, men kan også, i likhet med alle vår kunder, returnere varen og få pengene tilbake, sa han til HK-Nytt.Nå er praksisen likevel endret.- Alle må nå levere tilbake varene og framvise kvittering på det. De innså vel at dette i praksis ble lønn i form av alkohol, sier Funksjonærklubbens leder Helge Storvik til Avisenes Nyhetsbyrå. (©NTB)