Jobbsøknaden som gir resultater

Bemanningseksperten Proffice gir deg ti gode råd i jakten på drømmejobben.

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

For å kunne skrive en god jobbsøknad er det en fordel å vite hvem du henvender deg til. Jo mer du vet om jobben - jo lettere er det å skrive en god søknad.Proffice har listet opp en rekke tips til hvordan du skriver den beste søknaden.Søknadsbrevet er det første inntrykket den som rekrutterer får av deg, og man skiller ifølge bemanningsselskapet raskt en "copy-paste-søknad" fra en som er gjennomarbeidet og tydelig på hvorfor akkurat du vil være rett person for jobben.Din søknad og CV skal sammen vise at du har både personlige egenskaper og faglige kvalifikasjoner for jobben. Bemanningsbyrået råder deg i riktig retning av selve intervjuet:• Fortell hvor/hvordan du fant stillingen• Referer til eventuelle telefonsamtaler• Få frem din motivasjon for å søke• Fortell hvorfor du vil ha denne jobben, hvorfor du bør ansettes og hva du kan bidra med• Fremhev egenskaper du har som "matcher" utysningen, eller som du mener kan være viktige. Fortell gjennom bruk av eksempler - ikke list opp.• Knytt tidligere arbeidserfaring (deltid/heltid) og interesser opp mot stillingen.• Ikke la søknaden bli CV med hele setninger - søknaden skal komplementere CV• Hold på interessen til leseren gjennom hele brevet (maks èn side)• Få gjerne noen andre til å lese igjennom, se på utforming og rettskrivning• Er dette drømmejobben din, så må DU få det frem!LIK HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!Følg oss gjerne på Twitter: @HegnarKvinner.

Nyheter
Næringsliv