Kjeder du deg på jobb bør du tenke på etterutdanning fremfor for å forsure arbeidsmiljøet, mener Mette Manus.- Etterutdanning er en god investering i psykisk helse. Å være understimulert og kjede seg på jobb er like farlig som å være overstimulert, sier Manus til Aftenposten.Hun er leder i Manus Motivation Group og har lang erfaring som karriereveileder og coach.Manus peker på at etterutdanning ofte kan bety bedre lønn, men at motivasjonen for å gjøre noe du har lyst til, er viktigere.- Gjør en grundig kartlegging av deg selv og hva du drømmer om, i stedet for å sutre og klage over alt du heller ville gjort. Det forsurer arbeidsstedet når folk er misfornøyd med jobben, mener hun.Gjennom årenes løp har karrierecoahcen også møtt mange mennesker som har valgt å gjøre noe helt annet enn de opprinnelig utdannet seg til.- Av og til er det lurt å tenke helt nytt. Kanskje valgte man utdanning og yrke i en fase som gjorde at valget ble veldig tilfeldig. Ofte har folk lagt bånd på de kreative sidene sine, men får behov for å utfolde disse interessene senere i livet. Da kan det kanskje være lurt å ta permisjon en periode for å prøve ut nye ting - skrive, male, designe - eller i hvert fall ta et kurs. Jobben former så mye av vår identitet. Det er viktig å våge å leve ut drømmene litt, selv om det ikke alltid er så økonomisk, mener Manus.