- Jeg drives av å gjøre en forskjell

Administrerende direktør i Boots Norge, Margrethe Sunde, er en engasjert sjef.

Margrethe Sunde - Foto: Boots Norge

- Jeg drives av å gjøre en forskjell! For de menneskene jeg møter, for de jeg jobber med og for samfunnet.Det sier Margrethe Sunde til HegnarKvinner. Som administrerende direktør i apotekkjeden Boots Norge, har hun nærmere 2500 ansatte under seg.Da er det en fordel at hun er en farmasøyt som drives av et stort engasjement for apotek og for legemiddelbruk.- Jeg er energisk opptatt av alt det apotek kunne gjort mer av for å sikre at alle mennesker er best mulig i stand til å bruke legemidlene sine riktig - til rett tid og i rett mengde. Farmasøyter er eksperter på legemidler, og apotek kan mye om helse og velværeprodukter også, som vi gjerne deler.Sunde innrømmer at de vanlige arbeidsdagene er lange. Men nå preges dagene av at det er ferietid.- Sommerferiestemningen har lagt seg på kontorene rundt omkring. Så akkurat nå nyter jeg lange og gode møtefrie arbeidsøkter. Det er utrolig hvor mye vi kan skape når hjernen får tid og ro til å fullføre tankerekkene.I 2010 gikk Sunde fra å være kjededirektør i Apotek1 og over til stillingen som fagdirektør i den globale apotekkjeden Boots.- Hva er det første du tar tak i når du går inn i en ny bedrift?- Menneskene og tallene. Det er menneskene som er den reelle verdien i alle bedrifter. Da er det viktig å samles om en felles visjon og en felles tanke om hva vi skal skape av resultater og hvilke prioriteringer som må gjøres for å nå målene vi blir enige om.Nysgjerrighet og nærhetEn god sjef er en sjef som er til stede, mener Sunde. Det er en som har kompetanse på det hun skal lede og nysgjerrighet og nærhet til kundens behov. I tillegg må man være tydelig og målrettet.- En god sjef må være resultatorientert og samtidig bevisst på hvordan resultatene skapes av menneskene rundt seg. Man lykkes bedre om man ser sine medarbeidere og jobber bevisst med hva som får hver enkelt til å "tikke", forklarer direktøren.- Har kvinner og menn ulik lederstil?- Nei ikke kategorisk. Men jeg tror ulike personligheter har ulik lederstil, og at noen av disse trekkene også kan være kjønnsbetinget er mulig.Sunde tror hennes kolleger ville beskrevet henne som en person med et stort engasjement og mye entusiasme.- Jeg håper mine gode medarbeidere vil beskrive meg som en både nær og operativ leder, samtidig som jeg har blikket langt frem. Jeg har en finger med i det meste, jeg er interessert i detaljer og i alt som er viktig for kundene våre, understreker hun.- Hvor viktig har det vært for deg å "lykkes"?- Klart det er viktig for meg å lykkes, å nå de målene vi setter oss i Boots og å skape varige verdier. Men som toppleder handler det å lykkes til syvende og sist om å skape trygge og attraktive arbeidsplasser.Gripe muligheterSom så mange andre sjefer kan Sunde fortelle at hun aldri har hatt en karriereplan.- Men jeg har vært opptatt av å gripe muligheter når de kommer, og det har jeg tenkt å fortsette med, sier hun.- Hvordan får man flere kvinner på topp i næringslivet?- Ved å gi flere kvinner flere sjanser! Spør dem, oppfordrer Sunde og legger til:- Jeg tror også at flere kvinner vil si ja til tøffe lederroller om flere kunne vist frem de ulike sidene av det å være toppleder. Det er mye jobb - men det er også fleksibilitet. Det er mye ansvar - men det er også gleden ved besluttsomhet og utvikling. Det er tunge avgjørelser - men det er også erfaringen om at alle stormer roer seg. Det er ukjente roller og krevende oppgaver - men det er også vissheten om at øvelse gjør mester.Sunde men at jenter også kan tørre mer, ta på seg flere oppgaver og vite at de er minst like flinke til å prøve seg frem som gutta.- Det har vært mye snakk om hvordan kvinner i lederstillinger kombinerer jobb og familieliv. Du har to sønner, en på 12 og en på 15. Hvordan prioriterer du?- Tidspresset på morgener ettermiddager endres jo avhengig av barnas behov. Nå er vi kommet i "kjøre og bringe"-fasen og da er familie og gode foreldrenettverk som veksler på oppgaver en nøkkel. Og så bør en ha litt talent for planlegging og logistikk! Da løser det meste seg. Og det som ikke løser seg må en evne å ta på hælen.Jobb hardt! Hennes beste karrieretips er enkelt, sier Sunde.- Jobb hardt! Gjør du en kjempejobb blir det veldig tydelig hvor viktig du er.- Har du en livsfilosofi?- Hmmm.. Kanskje: Everything will be okay in the end. If its not okay - its not the end, avslutter Sunde.Margrethe Sundes CV:1990-1994: Provisorfarmasøyt Primær- og sykehusapotek1994-2000: Seniorrådgiver Statens helsetilsyn (legemiddelseksjonen)2000-2010: Fagdirektør/Driftsdirektør/ Kjededirektør i Apokjeden / Apotek 12010-2011: Fagdirektør/ Boots Norge2012: Adm.dir BootsStyreverv blant annet i Vinmonopolet og Norges Apotekforening.Mange tidligere verv i frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner. Blant annet som leder av LNU.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!