Når drømmejobben blir et mareritt

Dersom du lærer av erfaringene øker sjansen for at du finner din perfekte match.

Jobb - Foto - Scanpix

Du har tilsynelatende den perfekte jobben. Det er jobben du alltid har drømt om, i en spennende bransje, i den riktige bedriften, og du har en tittel som klinger godt i øret. Likevel mistrives du med arbeidet ditt.Å innse at drømmejobben har blitt et mareritt er tøft. Det er nesten like ille som å gjøre det slutt med en kjæreste, skriver thedailymuse.com. Faktisk kan din karrierehistorie minne litt om et kjærlighetsforhold, og noen av de samme reglene gjelder begge steder:Første fase: Nyforelsket i ny jobbDu har funnet selve drømmejobben, og humøret er på topp. Venner er misunnelige, og foreldrene dine er stolte av deg. Hvem bryr seg vel om at du må jobbe masse overtid og at sjefen er en idiot? Du har arbeidsdager du virkelig gleder deg til, og du regner med å være lykkelig i all evighet.Andre fase: Forelskelsen svinner henDager blir måneder, og måneder begynner å føles som år. Du jobber saktere, er mindre motivert og legger merke til alt du ikke liker. Sjefen din irriterer deg, du får ikke nok lønn for innsatsen eller du har gått lei av arbeidsoppgavene. Derfor snakker du ikke lenger om jobben din til venner og bekjente med den samme stoltheten som før.Tredje fase: SørgeperiodenDet er tøft å innse at det ikke var denne jobben som var ment for deg. Den gyldene muligheten var ikke så glitrende som du først trodde. Men det er ikke nødvendigvis noe feil med jobben, eller med deg, dere passer bare ikke sammen.Fjerde fase: Det er slutt!Når du har bestemt deg for å slutte i jobben er det lurt å se på andre muligheter. Hvor kan du finne det du savnet i denne jobben? Hva er viktig for deg nå? Analyser dine behov og legg en plan før du går til sjefen og sier at du vil slutte. Slik blir overgangen lettere.Femte fase: Finne en perfekt match Enkelte er nødt til å kysse noen frosker før de finner sin prins. Slik er det også med jobber. Husk at du lærer av erfaring, og ved å eliminere oppgaver du ikke ønsker. Etter du har sagt opp enn jobb du misliker, har du større sjanser for å finne din perfekte match.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!