Rekordhøyt tilbud om studieplass

Nesten 80.000 håpefulle fikk torsdag tilbud om studieplass til høsten.

BI-studenter - Foto - Finansavisen

Samordna opptak har sendt tilbud til 79.404 personer som har søkt på høyere utdanning. Det er en økning på 6,6 prosent fra i fjor, noe som vil si at 4.900 flere har fått tilbud om studieplass.Rundt 60 prosent får begynne på sitt førstevalg i august. Det har med andre ord vært en økning i antallet kvalifiserte søkere.Ifølge Kunnskapsdepartementet har aldri så mange blitt tilbud studieplass som i år. Det er planlagt over 1.000 flere studieplasser. Dette henger sammen med det høye antallet søkere i april, med 6,8 prosent flere søkere enn året før.- Dette er det høyeste antall søkere vi har hatt i Samordna opptaks historie, sa Bente Ringlund Bunæs tidligere i år i en pressemelding.- Det ser ut til at det er en økt interesse for høyere utdanning i befolkningen, mente Bunæs.Dersom man ikke er tilbudt plass noe sted ved hovedopptaket, er det fremdeles ledige studieplasser ved 417 ulike studier fordelt på 30 læresteder. (©NTB)FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!