Siviløkonomer har høyest lederambisjoner

Econas medlemmer har høyere lederambisjoner enn andre yrkesgrupper.

Foto: Scanpix

Èn av to av Econas medlemmer både tror og ønsker å bli leder, mens kun 14 prosent av øvrig befolkning svarer bekreftende på dette, viser Econas arbeidsmarkedsundersøkelse.Over halvparten av den øvrige befolkningen verken tror eller har et ønske om å bli leder.- Mange hevder at siviløkonomutdanningen er en lederutdanning, noe disse tallene bekrefter, sier Tom Bolstad, administrerende direktør i Econa.- Viktig for de ansatte På spørsmålet om hva som er den viktigste oppgaven hos en leder, er det å motivere og være beslutningsdyktig det viktigste. Her er både ledere og ansatte enig. Deretter kommer at lederen skal være en veileder og en som sikrer stadig kompetanseutvikling for medarbeiderne.Over halvparten av øvrig befolkning svarer også at det er viktig at lederen er faglig dyktig.- En faglig dyktig leder vil i mange kunnskapsbedrifter være viktig for de ansatte, da dette gjør lederen mer aktuell å sparre med, samt at den lettere forstår de ansattes utfordringer, sier Bolstad.2199 medlemmer i Econa og 2098 arbeidstakere fra øvrig befolkning har deltatt i undersøkelsen.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!