Tre tips for å trives på jobb - uansett

Misliker du jobben din, men så kan du ikke slutte? Få tre råd for å trives bedre.

Publisert 10. juli 2012 kl. 15.32
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.33
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 285 ord
Foto: Scanpix

Det er ulike grunner til at man velger å bli i en jobb man misliker. Kanskje har man en familie å forsørge, eller man sparer opp penger i en jobb som betaler bra. Det kan også være jobbmarkedet som skaper hindringene.Uansett: Du er ikke fornøyd på jobben, du ville gjerne gjort noe annet, men det er ikke mulig akkurat nå.Hvis dette høres kjent ut har The Daily Muse tre gode forslag til deg:1) Problem: Du er underbetaltSjefen betaler deg ikke nok. Du er rett og slett underbetalt med hensyn til din kompetanse, erfaring og innsats. Til tross for at du har bedt om lønnsforhøyelse.Løsning: Be jevnlig om høyre lønn. Sett opp møter med sjefen med et kvartals mellomrom. På det første møtet snakker du spesifikt om verdiene du bringer til selskapet, og ber om tilbakemeldinger. Hva kan du gjøre for å bli bedre? Prøv å møte kravene - og sett opp et nytt møte. Da vil sjefen forstå at du har seriøse intensjoner.2) Problem: Du er utbrentDu hater å måtte dra den lange veien til kontoret hver bidige dag. Livet hadde vært mye lettere om du kunne jobbe hjemmefra.Usikker på om sjefen vil godta forslaget? Bruk argumenter som at det er tidsbesparende, og dermed mer lønnsomt. Du kommer til å være mer produktiv når du får jobbe hjemmefra. Forklar hvorfor det er slik akkurat for deg.3) Problem: Du kjeder deg Dersom du føler deg understimulert er det på tide å sette i gang med noe nytt. Uansett hvor lite eller stort selskapet du jobber i er, er det garantert noen andre oppgaver eller prosjekter du kan bidra på. Vurder dine egne styrker og forhør deg om det er noe som kan passe.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!