Unge børssjefer bli mer attraktive

De yngeste lederne på børsen er nesten halvparten så unge som snittet. Nå blir de stadig mer ettertraktet.

Kristian Røkke. Foto: AP

Aker Philadelphia-sjef Kristian Monsen Røkke er ennå ikke fylt 30, men er likevel sjef for et børsnotert selskap. Unge blir nå stadig mer ettertraktet blant hodejegerene, skriver Finansavisen.- Unge ledere er ofte utdannet på internasjonalt anerkjente universiteter i utlandet og bringer med seg en kulturforståelse og ydmykhet som gjør dem i stand til å tenke innovativt, sier Anita Jebsen Erichsen er Managing Partner i Hunter1 til avisen.Flere av de unge lederne på børsen har tette bånd til selskapene de leder. Særlig gjelder dette for shippingfamiliene, der neste generasjon overtar stafettpinnen i ung alder.Gjennomsnittsalderen er ifølge Finansavisen lavest blant finansdirektørene med 46 år. Konsernsjefene har en snittalder på 51 år, mens styrelederne har den høyeste snittalderen med 57 år.Følge HegnarOnline på Facebook her!