SAS halverer lønnen til ansatte

SAS-ansatte har inngått en avtale om kriselønn for å hjelpe et flyselskap i økonomisk krise.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 09.10
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 89 ord
Foto: Scanpix

SAS har i lengre tid slitt med lønnsomheten i et tøft marked. Ifølge dn.no forteller ekstrabladet at de ansatte har inngått en avtale om kriselønn.I praksis betyr det at de kabinansatte i Danmark ikke får noen lønnsøkning de neste to årene. Videre vil november-lønnen i år og neste år halveres.- Men vi kan bekrefte at for kabinforeningens (CAUs) vedkommende er kostnadsreduksjonen blant annet skjedd ved å kutte månedslønnen i november 2012 og i november 2013 med 50 prosent, skriver informasjonssjef Mikkel Thrane i SAS i en e-post til ekstrabladet.