Toppstudentene får studere gratis på BI

For å ikke miste for mange gode hoder tilbyr Handelshøyskolen BI nå gratis studier til toppstudentene.

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Forrige skoleår valgte 23.442 nordmenn å studere i utlandet. For å ikke miste for mange gode hoder tilbyr Handelshøyskolen BI nå gratis studier til toppstudentene, skriver Dagens Næringsliv.Skolen bruker nå tre millioner kroner årlig på stipender til 20 ferdige bachelorstudenter med toppkarakterer. Studentene får ta sin masterutdannelse gratis, noe skolen skal fortsette med i fem år fremover.- Konkurransen om toppstudentene blir stadig tøffere. De får veldig mange tilbud fra veldig mange skoler. Å ha motiverte stjernestudenter på BI styrker hele fagmiljøet og inspirerer de andre. Derfor tilbyr vi stipend til de aller best, sier BI-rekor Tom Colbjørnsen, til avisen.Han ser positivt på konkurransen med utenlandske skoler, men påpeker at vi trenger toppstudenter her hjemme også.- Selv om mange norske bedrifter er i det internasjonale markedet drives hovedtyngden hjemmefra. Derfor er det viktig med sterke fagmiljøer hjemme, og studentene er en viktig del av dette. Her får studentene også møte problemstillinger som er helt spesielle for Norge, og kan få spisskompetanse innen for eksempel energi og shipping, sier Colbjørnsen til DN.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Personlig økonomi