- Vurder å binde studielånsrenten nå

Fristen for å binde studielånet til rekordlav rente går ut søndag kveld. Her er rådet fra forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB.

Publisert 10. aug. 2012 kl. 16.14
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 228 ord
Foto: DnB NOR

Fristen ut for å binde studielånsrenten på rekordlave 2,77 prosent i ti år fremover går ut søndag 12. august klokken 24.00. -Vurder å binde studielånsrenten nå, anbefaler forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB.- Det er ikke sikkert du får denne muligheten igjen, så dette tilbudet bør du vurdere sterkt. Selv om du aldri kan være sikker på at du vil tjene på å binde renten, er risikoen for å tape på det nå mindre enn noen gang før, fastslår Sandmæl i en melding.-Fastrentetilbudet fra Lånekassen ligger nå på et historisk lavt nivå. I tillegg får du forutsigbar økonomi på kjøpet, og det kan være gull verdt i ung alder når økonomien gjerne ikke tåler de store rentesvingningene. Binder du renten på studielånet er det én mindre bekymring hvis renten skulle gå opp. Som ung er det viktig å komme seg inn på boligmarkedet. Bruk heller pengene på det enn å betale ned studielånet fort, sier hun.- Å binde studielånet for hele ti år fremover kan være lurt siden det ikke er dette lånet du bør betale ned fortest. Hvis økonomien er trang kan du søke om betalingsutsettelse på studielånet. Blir du varig ufør, kan Lånekassen ettergi (slette) hele eller deler av gjelden din. Og ingen arver gjelden du har i Lånekassen. Ved dødsfall slettes nemlig hele gjelden. Du kan fortsatt søke om betalingsutsettelse og rentefritak når du har fastrente.