Frp vil fjerne rett til videregående

Fremskrittspartiet mener det er meningsløst å gi elever som ikke klarer ungdomsskolen rett til plass i videregående skole, skriver VG.

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Tord Lien (Frp) i Stortingets utdanningskomité og et eget utdanningsutvalg i Frp ønsker å tvinge ungdomsskoleelever til å prestere karakteren 3 eller bedre i alle fag for å få plass i videregående skole.- Dette burde være helt ukontroversielt. Jeg tror det kan virke motiverende for flere at de må klare bestemte karakterkrav for å få plass på videregående, sier Lien til avisa.Men verken Høyre eller regjeringen støtter Frps nye utdanningsutspill:- Det er en fallitterklæring. Vi har behov for all den arbeidskraft vi kan få i det norske samfunnet, sier Elisabeth Aspaker i Høyre.Mens statssekretær Elisabeth Dale (SV) mener forslaget «er et kraftig angrep på reformen som gir alle rett til videregående opplæring. (©NTB)

Nyheter
Politikk