Går til angrep mot "myk" ledelse

Som leder bør du glemme kammeratskap, flat struktur og det å bli likt, mener mentaltrener Gaute Fisknes i Bertrand.

Gaute Fisknes - Foto - Bertrand
Arbeidsliv

Hvis du er leder bør du drite i deg selv, mener mentaltrener Gaute Fisknes i Bertrand.I et intervju med Finansavisen hevder han at utstrakt bruk av mail og annen interaktiv kommunikasjon, samt voksende HR-avdelinger har gjort at ledere har blitt mye dårligere på kommunikasjon de siste årene.Mentaltreneren mener ledelsen må trosse de mentale tersklene det er å prate direkte med sine ansatte, også om "tøffe" ting.Det å bli likt som leder slett ikke er det høyeste målet for en leder, sier Fisknes, og trekker frem Steve Jobs som en rollemodell. Mange påstår at han var dårlig på ledelse, men de ansatte visste hva de fikk.- Enten leverte du eller så sluttet du, sier Fisknes som også advarer mot kammeratskap, hårete og uklare mål og det å ha en "åpen dør".Og hvordan får man opp motivasjonen til de ansatte?- De ansatte må han en opplevelse av at de jobber for et formål og opplever progresjon. Det må være målbart, forklarer Fisknes.Les hele saken i Finansavisen.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!

Nyheter
Personlig økonomi