Ikke la deg lure av "sjarmtrollene"

Som rekrutterer er det lett å gå i fellen og ansette dem som minner mest om deg selv.

Jobb - Foto - Scanpix
Arbeidsliv

Psykolog og forfatter Åsa-Mia Fellinger hevder overfor chef.se, at det er svært vanlig at ledere faller for "sjarmtroll".Det vil si at de i en intervjusituasjon lar seg sjarmere av en person, og etter på følger sin magefølelse.Det å bli sjarmert går veldig raskt, i blant tar det bare noen øyeblikk. Men kanskje har personen bare noen drag som gjør at det er lett å like dem. Hvordan skal du forsikre deg om at du ikke har falt i sjarmfella?Her er fire tips til å stå i mot sjarm-kandidaten:1) Ha formelle krav til utdannelse, arbeidserfaring og språkkunnskaper. Legg også til uformelle krav, som egenskaper og talenter.2) Forbered intervjuet nøye. Formuler noen spørsmål på forhånd som kan gi svar på om personen lever opp til dine krav. Fokuser på åpne spørsmål som ikke bare kan svares med ja eller nei.3) Reflekter over dine reaksjoner. Etter at intervjuet er over bør du reflektere litt rundt din opplevelse. Om du likte personen - var det fordi hun eller han hadde "draget", eller var det på grunn av egenskapene som dere har bruk for i din bedrift. Om du umiddelbart ikke likte kanidaten - hva var så årsaken? Finnes det noe hos personen som minner deg om egen usikkerhet?4) La noen andre bedømme. Om kandidaten er interessant, så la noen andre gjennomføre andre intervju-runde. Når man legger sammen deres vurderinger, får dere et mer neutralt bilde av kandidaten.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!

Nyheter
Personlig økonomi