Kaffepauser gir deg ikke overskudd

Det hevder forsker som har sett på hvordan vi kopler av best på jobben.

Kaffe - Foto - Scanpix
Arbeidsliv

De fleste av oss forbinder pauser med noe behagelig. Det å kunne ta seg litt frisk luft, en kaffe, en telefon eller sjekke Facebook, fremstår som noe fint.Men ifølge Harvard Business Review, viser ny forskning at de såkalte "mikro-pausene" der du for eksempel henter en kopp kaffe, verken gir deg mer energi eller gjør deg mer produktiv i ditt arbeide. Det skriver lederweb.dk.Charlotte Friz, professor i organisasjonspsykologi ved Portland State University, har undersøkt hvordan men kopler av fra arbeidet, og har kikket på alt fra lange ferier til korte toalettbesøk.Hun fant at pauser som ikke var arbeidsrelaterte, som for eksempel å lytte til musikk eller gå tur, overraskende ikke ble assosiert med mer energi og mindre tretthet. Derimot oppfattet hun at langt de fleste pauser der man gjorde noe arbeidsrelatert ga et energi-boost.Hun understreker at medarbeidere har behov for å kople av ordentlig, men at det gjøres best i de lange pausene.Dette bør du gjøre i små pauser:- Lære noe nytt- Sette et nytt mål- Gjøre en kollega glad- Skrive en to-do listeDette bør du ikke gjør i små pauser:- Drikke koffeinholdig drikke- Snakke med noen om felles interesser- Lytte til musik- Surfe på nettetFØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!

Nyheter
Kultur