NHO vil ha flere studenter i Kina

Det er ikke nok norske studenter i KIna, næringslivet har behov for flere, mener NHO.

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

UIO er per i dag det eneste universitetet i Norge som tilbyr studier i kinesisk, og tar inn rundt 50 studenter i året.Det er et tilbud som ikke er i tråd med etterspørselen, mener Rune Svaverud, professor og forskningsleder ved Instistutt for kulturstudier og orientalske språk ved UIO, ifølge DN.På ti år er antallet norske utvekslingsstudenter i Kina mer enn seksdoblet. Men nå har Lånekassen registrert en liten nedgang.Uansett er 278 utvekslingsstudenter og 36 studenter som tar hele graden i Kina for lite, mener Are Turmo, kompetansedirektør i NHO.- Det er alt for få norske studenter som drar til Kina. Jobbmulighetene er mange og gode for de med Kina-kunnskap, og norsk næringsliv vil få et enda større behov for Kina-kompetanse i fremtiden, sier han til avisen.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!

Nyheter
Næringsliv