Et godt nettverk kan være forskjellen mellom å få jobb eller være arbeidsledig, spesielt det å få drømmejobben, skriver jungle.no.Her er noen tips som hjelper deg til å bli en mester i nettverksbygging:
Ideelt sett bør du starte og bygge nettverk før du trenger jobb, og før du egentlig trenger et nettverk. Det er mye lettere og føles mindre påtrengende hvis kontakten allerede er etablert.Som vanlig - familie, fettere, kusiner, venner, venners bekjente, golf- eller tennis partneren. Alle kan være veien til drømmejobben eller kjenner noen som er det.En kontakt som vet mer spesifikt hva hun/han leter etter har en større sannsynlighet for å finne drømmejobben. IVis interesse for personer du møter. Hvis du drikker drinken din mens du ser på alt annet enn personen ovenfor deg, vil dette ikke fører noen sted.Er du sjenert, prøv ikke å bli den mest utadvendte person i rommet, det kommer bare til å føles falskt.Med Internett blir mye lettere å bygge nettverk - nettverk sider er snarveien for å finne interessante personer, og holde kontakten med eksisterende kontakter.Det å holde kontakt med 100 personer er ikke lett, derfor forsøk å analysere hva du tror vil være viktig i den nærmeste fremtid eller senere. Det går dessverre ikke å hjelpe alle som ber om en tjeneste.