Tror lønnen er bedre i utlandet

New York og London lokker norske studenter og topper listen over hvilke byer som er mest attraktive å arbeide.

BI-studenter - Foto - Finansavisen
Arbeidsliv

Utlandet frister for norske studenter på jobbjakt, viser Universums ferske internasjonale undersøkelse om mobilitet blant studenter. Men, det er først og fremst jobbmuligheten som avgjør, ikke selve flyttingen viser tallene.Hele 60 % sier at jobbmuligheter er den viktigste årsaken til å flytte på seg. Samme prosentandel tror også at det er bedre muligheter for høyere lønn i utlandet.De landene som frister de norske studentene mest er:1. USA2. England3. Australia4. Canada5. Frankrike6. Tyskland7. Sveits8. Kina9. Danmark10. Japan- Internasjonal erfaring er flott å ha med seg videre i karrieren. Det er ingen utfordring for Norge at mange ønsker seg dette, men utfordringen ligger i å få de til å komme hjem igjen etterpå, med bagasjen full av inspirasjon og motivasjon til det norske næringslivet, sier Jannicke Klock, prosjektleder for Universum Norge.Norge på 11.plass blant internasjonale studenter Undersøkelsen er utført blant studenter i 13 land, og på totalrangeringen over de mest attraktive landene å arbeide for kommer Norge på en 11.plass. I den samme undersøkelsen fra 2007 lå Norge på en 16.plass, det har altså blitt mer attraktivt å komme hit på grunn av arbeid.Sverige er det høyeste rangerte landet i Skandinavia på en 8.plass i 2013, også de har gått opp siden 2007 hvor de lå på 10.plass.- Ser man på hva som er viktig for studentene, både jobbmuligheter og lønn, så er dette noe Norge er sterk på men som vi må bli bedre til å markedsføre utenfor våre egne grenser. Mulighetene er klart tilstede, men vi må bli flinkere til å synliggjøre de, avslutter Klock.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Personlig økonomi