Finner ansatte gjennom sosiale medier

Roger Hovland, styreleder i Lumex as, fant 80 gode søkere via sosiale medier.

Facebook på børs. Foto: (AP Photo/Richard Drew).
Arbeidsliv

Da styreleder Roger Hovland i Lumex as skulle ut å finne nye ansatte fikk han kun fire ukvalifiserte søkere via Finn.no. Gjennom sosiale medier fant han 80 gode, skriver dn.- Jeg bruker kun sosiale medier heretter. Det gir meg bedre resultat, og koster mindre enn Finn.no og avisannonser. På sosiale medier treffer jeg dessuten et globalt marked, sier Hovland til avisen.Forrige gang selskapet søkte, og kun fikk fire ukvalifiserte søknader, endte han opp med å ansette en person fra sitt eget sosiale nettverk.Når Lumex nå søkte etter en ny ingeniør, gikk de gjennom Manifesto, og aktivt ut på sosiale medier.- Vi fikk 80 topp kvalifiserte søknader. Jeg tror løsningen er spesifikke annonser i sosiale medier, en rekrutteringsløsning i Finn.no har all grunn til å frykte. De har allerede mistet en kunde, sier han.

Nyheter
Personlig økonomi