Telenors finansdirektør i Thailand blir toppsjef

Telenor har nå satt sammen nøkkelpersonene som skal lede selskapets satsing i Myanmar.

Bilde fra børsen i Asia - Foto: AP
Arbeidsliv

Telenor har utnevnt Petter Furberg til leder (CEO) av Telenor Myanmar fra det tidspunkt myndighetene i Myanmar godkjenner selskapet.Furberg kommer fra stillingen som finansdirektør (CFO) i Thailands nest største mobilselskap, dtac, der Telenor er majoritetseier. Han vil få ansvaret for en rask utrulling av moderne telenett og -tjenester til beste for hele Myanmars befolkning.- Telenor har trommet sammen sine mest erfarne og kompetente ledere for å danne en sterk ledergruppe som skal lede vår nyetablering i Myanmar. Utnevnelsen av Furberg som leder er et bevis på hans sterke prestasjoner i Telenor, inkludert mer enn et tiårs innsats i Asia, sier Sigve Brekke, konserndirektør og leder for Telenors virksomheter i Asia.Telenor har også utnevnt medlemmer av Telenor Myanmars ledergruppe, alle utnevnelser forutsetter at selskapet godkjennes av myndighetene i Myanmar.Tipayarat Kaewsringarm er utnevnt til Chief People Officer, Lars Erik Tellmann blir finansdirektør, Prathet Tankuranun er utnevnt til teknisk direktør, Sharad Mehrotra blir markedsdirektør mens Gunnar Bertelsen er utnevnt til administrasjonsdirektør (Chief Corporate Affairs Officer).

Nyheter
Børs