Da Wintershall i fjor inngikk en avtale med Statoil, og overtok andeler i noen av Statoils produserende felt, trengte selskapet en rekke ansatte.Finansavisen kan i dag fortelle at det kom over 6.000 søknader til en rekrutteringskampanje hvor 78 stillinger ble utlyst.
Aller mest populære var stillingene som dekksarbeider offshore, der to stillinger fikk til sammen 1.200 søknader.
- Mange som har jobbet i andre bransjer søker seg til offshore for å være med på oljeeventyret. I tillegg er det mange som har jobb i sektoren på land, og som ønsker å flytte på seg. Det blir sett på som en nyttig erfaring å ha noe tid offshore når man jobber i denne sektoren, sier HR-direktør Tone Samuelsen til Finansavisen.Bemaningsselskapet Adecco forteller også at det er mange kandidater å velge i når stillinger offshore skal bemannes.