Sjefer føler seg lurt av cv'en

Mange sjefer føler seg lurt av cv'en etter ansettelser.

Jobb - Foto - Scanpix
Arbeidsliv

Mange sjefer føler seg villedet av cv'en når de ansetter nye medarbeidere, skriver chef.se.Årsaken er at forskjellen mellom hva som står i cv'en og hvordan jobbsøkeren er i virkeligheten ofte ikke stemmer overens.Ord som fleksibel, ambisiøs, ansvarlig og samarbeidsvillig er ord som ofte brukes for å beskrive ens egenskaper når man søker ny jobb. Men ikke alle ledere opplever at arbeidssøkerne lever opp til sine lødter.Nettstedet har i en undersøkelse spurt 525 ledere om hvilke personlige egenskaper ved jobbsøkeren som i flest tilfeller stemmer overens med virkeligheten.Hver tredje sjef sier han eller hun har følt seg lurt av jobbsøkeren hver gang de har rekruttert nyansatte. Mens fem av ti ledere sier de føler seg lurt hver fjerde gang de rekrutterer nye ansatte.Dette kan faktisk være lederens egen feil, skal en tro psykolog og rekrutteringsekspert Henric Bruvik.- Mange arbeidsgivere oppfører seg som spilleavhengige når de skal rekruttere nyansatte. De tror de kan slå systemet og dinne talent som andre har oversett. Men hvis man ser på normalfordelingskurven vil de fleste nyansatte være middelmådige. Man kan ha flaks en gang i blant, men om man skal lykkes med å rekruttere medarbeidere som er over gjennomsnittet må man ha et system for utvelgelse og holde seg til det, sier Bruvik til nettstedet.

Nyheter
Personlig økonomi