Du er på vei inn i drømmejobben. Endelig skal du få lede et prosjekt. Kanskje har du vært dyktig på leveranse i rollen som prosjektmedarbeider tidligere, og føler på forventningene til den jobben du nå skal gjøre.Så lurer du på hvorfor akkurat du er «den rette» for denne omfattende jobben, på dette viktige prosjektet? Svaret kommer konsist fra ledelsen, og argumentene henger som perler på en snor:- Dette prosjektet har du vært forkjemper for så lenge at vi tror engasjementet og entusiasmen din vil vare gjennom hele prosjektperioden på tre år.- Din faglige ballast og kompetanse passer perfekt til prosjektets størrelse og form. Du mangler litt på den administrative delen, men det kommer til å gå fint. Læringskurven blir bratt, og du vil håndtere det på en strålende måte.- Nettverket ditt er imponerende, og vi forventer at du kommer til å bruke det for alt det er verdt i dette viktige prosjektet.- Vi vet at du uttrykker deg godt skriftlig, og kommuniserer muntlig på en lettfattelig måte. Det er givende og interessant å delta i samtaler med deg. Du forstår andre, og andre forstår deg.- Du får folk med deg, og er god til å motivere.- Din personlige stil er upåklagelig, du kler deg smakfullt og opptrer på en slik måte at andre får tillit til deg bare du entrer rommet.- Vi vet at når det røyner på, når det virkelig blir travelt og milepælene kommer tettere enn tenkt, da vil du stille opp. Du kommer til å være villig til å jobbe ekstra, og legge inn den arbeidsinnsatsen som prosjektet krever.- Sist, men ikke minst så vet vi at du er veldig flink til å få ting unna, samtidig som du konsentrerer deg om det viktigste. Det gjør at du, gjennom hele prosjektet, kommer til å holde riktig fokus.Om dette er svaret du fikk, så hadde det vært fint om du skrev inn navn, nummer og hvor du jobber i kommentarfeltet under. Da er du en veldig flink prosjektleder, med en utrolig kunnskapsrik prosjekteier. En prosjektleder som er superhelt, og en prosjekteier som stiller høye krav.
Det er uansett verdt å glede seg, dersom du har noen av disse fabelaktige egenskapene. Er du prosjekteier, og din sist ansatte prosjektleder har noen av de ovennevnte egenskapene, så er du et godt stykke på vei. Flere av egenskapene kan man trene seg opp til, og bli bedre på, ved å fylle på med kunnskap.Gjennom studiet Praktisk Prosjektledelse følger jeg studenter som gjennom to år vokser og utvikler seg til å bli bedre og smartere prosjektledere. Om noen av dem blir uteksaminert med egenskapene til superhelter? Det skulle faktisk ikke forbause meg.Heidi Angell Strøm - Høyskolelektor som blogger om prosjektledelse på