Slåss om de 450 beste studentene

De fire store revisjons- og konsulentselskapene kjemper om talentene fra økonomiskolene.

Hernriette Døhlie, Gro Arnesen-Nyhus, Tobias Holmeide og Endre Haugen. Foto: Silje Sundt Kvadsheim / Finansavisen
Arbeidsliv

- Nå reiser vi land og strand rundt og møter studenter og konkurrenter, sier Vivi Kristensen, HR-direktør i KPMG, til Finansavisen i dag,KPMG jakter nå på rundt 60 kandidater som skal starte opp neste høst - de flest innenfor revisjon.Revisjons- og konsulentgigantene EY, Deloitte, KPMG og PWC har dratt på frierferd til studentene på økonomiskolene. I løpet av noen korte uker valfarter rekrutteringsteamene til 10-20 ulike skoler for å holde bedriftspresentasjoner i håp om å kapre de beste kandidatene.Til sammen skal de ha 450 nye ansatte rett fra skolebenken som skal starte i jobb neste høst. Omtrent like mange ble rekruttert i fjor, skriver avisen videre.BI, NHH og NTNU er de aller mest populære skolene for firmaene, men Høyskolen i Oslo og Akershus, Copehagen Business School, Universitetet i Agder, og Handelshøyskolen i Trondheim er bare noen av de andre som får besøk.- Vi kommer til å rekruttere rundt 150 nyutdannede, omtrent like mange som startet i år, sier Bjørn Vihovde, partner og HR-direktør i EY til Finansavisen.PWC skal ha tak i 100 nye kandidater, forteller Kristin Hesla Halvorsen.Deloitte serverer pizza og brus, mens de jakter på mellom 100 og 150 kandidater som skal starte opp neste høst.

Nyheter
Næringsliv