Slik spionerer sjefer på egne ansatte

At sjefen er på ferie, betyr ikke at han ikke kan se deg.

Foto: Scanpix

Med nye overvåkningssystemer som overfører levende bilder til mobiltelefoner, kan sjefene følge sine ansatte live, og uten at de selv er tilstede, skriver DN.- Vi har blitt kontaktet av ansatte som har blitt fulgt på mobilapper av sin sjef. Dette har skjedd mens sjefen er på ferie og følger med fra stranden. De ansatte har reagert på at de har blitt oppringt og instruert om hvordan de skulle utføre jobben, sier rådgiver Ylva Marrable i Datatilsynet til avisen.Mange av henvendelsene til Datatilsynet kommer fra ansatte i butikker og restaurantbransjen.- For den ansatte oppleves denne formen for overvåkning som mer inngripende enn når den ansatte vet at sjefen er tilstede, sier seniorrådgiver Hågen T. Ljøgodt.Hvis overvåkningen i tillegg gjøres i det skjulte, vil det uansett være et brudd på Personopplysningsloven, skriver avisen.- Kameraet kan i seg selv være ulovlig selv om sjefen ikke logger seg på hjemmefra eller via mobilen, påpeker han.