Syv veier til sjefens hjerte

Gjør du arbeidshverdagen til sjefen lettere, så er du ett skritt nærmere.

Sjefens hjerte - Foto - Scanpix

Sjefen er ofte den viktigste personen for å sikre din suksess på jobben, skriver karriereekspert Erika Andersen, i et innlegg i magasinet Forbes.Å kultivere forholdet til sjefen sin, er derfor avgjørende. Men det vil oftest ikke lønne seg, verken overfor lederen, eller de ansatte, å fremstå som en sjefs-smisker. Så hvordan går du frem for å finne en balanse?Her Erikas syv tips:1. Gjør det du sier du skal gjøreÅ være konsekvent er viktig. Alt fra det å møte opp i tide og sende den mailen du lovet, til å gjøre ferdig prosjektet dere har blitt enige om at du har ansvar for. På denne måten ser sjefen din at du er til å stole på, noe som vil gi deg mer ansvar og respekt i neste omgang. Du fremstår som en person som leverer, og da blir sjefen trygg på deg og dine evner.2. Ta ansvar, ikke unnskyld degHvis du ikke har fått gjort det du sa du skulle gjøre, så ta ansvar for dette. Selv om du ikke kunne ha gjort noe annerledes.3. Kom med forslag fremfor klagerDette er viktig i alle deler av livet, men særlig overfor sjefen din. Når du sier "dette er dårlig" kan det høres ut som "du er dårlig", og da skaper du en negativ stemning. Hvis du derimot kommer med forslag, oppleves det som respektfullt og rimelig. Kanskje oppfattes du også som positiv, engasjert og innovativ?4. Presenter løsningerHvis forslag er gode, er løsninger enda bedre. Kan du fremlegge gode løsninger på utfordringer bedriften står overfor, så vil sjefen ganske sikkert bli strålende fornøyd.5. Utvikle deg selvDersom du venter på at andre skal utvikle deg, så kan det hende du må vente lenge. Ta ansvar for egen utvikling og vis at du evner å bli bedre i ditt fag og i din jobb.6. Vær en team-spillerEr du en god kollega overfor de andre ansatte, vil sjefen merke seg dette. Hvis han eller hun kan regne med at du er en som skaper god stemning på kontoret, tar du av noe av det sosiale presset som hviler på lederens skuldre. Kanskje forhindrer du også intriger.7. Gjør livet til sjefen lettere Ledere kan bli lei av at de ansatte bare ser etter hva de kan få, ikke hva de kan bidra med. Støtt derfor oppom sjefens suksess, og hjelp han eller henne til å nå målene som dere har satt. Se etter måter du kan bidra positivt, og gjøre lederens hverdag lettere.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK