De to egenskapene som gjør deg til en bra leder

Bestselgende forfatter og sjefen som snudde HCL Technologies til en suksess, Vineet Nayar, mener det er to egenskaper som gjør deg til en bedre leder.

Mann - foto - Scanpix
Arbeidsliv

- En forsiktig sjef som tviler på seg selv. Det er oppskriften på en fremgangsrik leder, sier den indiske lederskapsguruen og bestselgende forfatter, Vineet Nayar til Chef.se.Boken hans "Employees first, custumers second" er blitt en kassasuksess.Nayar er også kjent som lederen som klarte å snu om på det indiske teknologiselskapet HLC Technologies. Han mener fremgangen skyldes at han turte å kjenne på tvilen og tvile på seg selv.- Tvil er et viktig karaktertrekk for en leder, sier Nayar.- Ellers lurer du deg selv. I ettertid innser jeg at det å tørre å tvile, var det beste jeg kunne gjøre i den situasjonen. I det øyeblikket jeg uttrykte tvil, økte ledernes tro, forteller lederguruen til nettstedet.Han tror lederne kjente på tvilen og agerte.- De følte at nå tviler han, et er best vi kommer i gang og strukturerer denne endringen. Min tvil førte til en diskusjon, som igjen resulterte i selvtillit og åpenhet for endring. Den skapte kollektiv kunnskap.- Er en leder hundre prosent sikker, da er risikoen for å mislykkes stor, mener Nayar.

Nyheter
Personlig økonomi