Lærer norske barn å programmere

- Det har aldri vært mindre undervisning i teknologi, mener teknologisjef i Bouvet Simen Sommerfeldt.

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

- Vi har aldri vært mer avhengige av teknologi enn nå, men paradoksalt nok blir det mindre og mindre undervisning i det, sier teknologisjef i Bouvet Simen Sommerfeldt til Teknisk Ukeblad.Han er ifølge magasinet en av initiativtagerne til den frivillige bevegelsen "Lær kidsa koding", som ønsker at barn skal være i stand til å mestre det digitale samfunnet og gi alle barn mulighet til å lære det.Sommerfeldt mener norsk skole henger etter når det gjelder å lære barna grunnleggende dataferdigheter, skriver TU.- Alt er forbrukerrettet, det skal ikke lages noe. Det er litt som om Norge bare skulle importere bøker og ikke skulle skrives norske, sier Sommerfeldt.Siden oppstarten av "Lær kidsa koding" i mars i år, har bevegelsen fått tusen frivillige.

Nyheter
Personlig økonomi