Nå må du forberede deg på lavere lønn

- Lønnsveksten vil bli mer avdempet, mener økonom.

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Tirsdag ble det presentert to store undersøkelser som begge viser at norsk økonomi er i ferd med å bremse opp. 2014 kan ifølge NHO bli det tyngste året for norske bedrifter på fem år.Les: NHO varsler bråstopp for norsk økonomi i 2014- Den årlige økningen i reallønningene har vært på over 2,2 prosent. Det kan ikke vare. Lønnsveksten vil bli mer avdempet, sier seniorøkonom i DNB Markets Kyrre Aamdal til Dagbladet.Han peker på at det vil gi seg utslag i andre markeder, som boligprisene, som kan begynne å trekke ned.- I vår analyse fra august la vi til grunn en vekst i boligprisene neste år på 0,5 prosent, og deretter en nedgang på 1,5 prosent i 2015, men det er mulig at omslaget i boligmarkedet har kommet tidligere enn det vi la til grunn midt i august, sier Aamdal til avisen.

Nyheter
Næringsliv