Ble hotellsjef som 23-åring

Preben Moen ble hotellsjef i en alder av 23. Da hadde han allerede hatt skattekort i 15 år.

Hotell
Arbeidsliv

En påskemorgen i 2013 fikk Preben Moen sjokkbeskjeden om at faren var død, og at han hadde arvet 4.000 kvadratmeter hotell.Fire timer senere plukket han opp telefonen og satte i gang, skriver DN.- Jeg ringte hotellet, og sa hva som skulle skje. Det var bare noe jeg gjorde, jeg tenkte ikke over det en gang, sier landets trolig yngste hotellsjef.Preben Moen har drevet Gloppen Hotell i Sandane siden påskemorgenen, da han mistet faren Dag Moen.- Den største trøsten var å få komme hjem å jobbe. Men jeg kan ikke være han. Jeg må finne min egen vei, sier han til avisen.Moen er utdannet kokk og ølkelner.- Det er alt jeg har, ikke økonomi eller noe sånn. Det er vel da du tør å gjøre noe, når du ikke vet hva som kan gå galt. Men når du vokser opp på hotell, får du økonomi litt inn med teskje, sier han til DN.

Nyheter
Personlig økonomi