De pene elevene får bedre karakterer

De vakre elevene oppnår høyere karaktersnitt i videregående, viser ny forskning

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Ny forskning basert på 9000 elever i USA, viser at de attraktive jentene og guttene får bedre karaktergjennomsnitt, skriver dinepenger.no.Det er Society of Research in Child Development som har publisert den nye forskningsrapporten.- Jeg er ikke overrasket over at amerikanerne har funnet en slik sammenheng. Fra USA har vi også studier som viser at arbeidstakere som er mer attraktive oppnår høyere lønn, sier Torberg Falch, som er økonomiprofessor ved NTNU, og har forsket på utdanning.Ifølge den amerikanske avisen USA Today slår karakterfordelen imidlertid mest ut ved utseende over snittet, mens det er mindre å hente på å være ekstra pen.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Kultur